Ture 9 månader!


Tiden går för fort, det är galet och jag kan inte säg det tillräckligt många gånger men jag förvånas varje dag.

Lite anteckningar som kan vara roliga att läsa om några år:
Sitter: Yes, sedan han var ca 7 månader.
Tänder: Ja.. 7 stycken.. 3 där nere och 4 där uppe.
Hår: Ture har alltid haft en rejäl kalufs, först svart, sedan blont och nu lite mörkare.
Kryper: Nej, men ett par krypförsök har gjorts. Ture börjar bli väldigt frustrerad över att inte kunna ta sig någonstans.. Ligger gärna på mage och simmar som en fisk med förhoppningen att komma någonstans, oftast kommer han en bit bakåt.
Kan: Klappa händerna, köra bil med munnen, klicka med tungan, dyka i vatten och hålla andan, pincettgreppet och han vet exakt vart lampan är!
Är: ca 75 cm lång och väger 10960 gram.
Egenskaper: Oftast väldigt glad och nöjd. Tänderna har ställt till det en del, Ture har väldigt ont av att få tänder.. Kanske inte så konstigt när han har fått tänder på löpande band sedan han var 4 månader.
Gillar att vara ensam ibland, då vill han sitta på sitt rum och leka på golvet. Älskar tittutlek och speglar.
Om Ture sitter i vår säng och jag står i badrummet ser vi varandra i spegeln, då fäller han sig som en fällkniv och så ska jag säga: ”Vad är Ture”, då reser han sig upp och skrattar!
Gnäller nästan bara när han är hungrig eller trött.

Kryptekniken just nu! 13/2-10

MAT
Frukost
: Fullkornsgröt med fruktpuré.
Mellis: Kesella med någon frukt.
Middag: Endast köpemat till mammas besvikelse.. Helst sådant man inte behöver tugga, med en skvätt kallpressad olja.
Dessert: Fruktpuré i alla dess former, mango, banan, kiwi, äpple – ja vad vi än har hemma! Även fruktpuré man köper går bra.
Mellis: Kesella med någon frukt.
Middag: En bruk köpemat och Dessert.
Läggdags: Ingenting.. Vi gör välling som Ture förut åt med nöje, nu är det inte ofta han vill ha välling längre, kanske ska vi sluta med det.

Övrigt vad gäller mat:
Bröd, oftast när man stoppar in bröd i Tures mun spottar han ut det, även omelett, kokt ägg eller när han får smaka på vår mat. Vi är övertygade om att det beror på att han inte är så bra på att tugga. Han har börjat förstå att om det är bitar ska man tugga. När han väl får kläm på det tror vi att mer mat kommer falla herrn i smaken!

Favoritburkar: Lasagne, pasta med grönsaker, lax med ärtor, spagetti med köttfärssås, spagetti med mozzarella. Utbudet vad gäller Ekologisk mat är fortfarande begränsat men det räcker för unge Herr Ture!

Favoritfrukt: All frukt går bra men min katrinplommonpuré är en klar favorit! Annars mixar vi det som finns hemma, till exempel, kiwi och äpple, eller mango och kiwi. Kiwi är smaskigt och bra för magen! Mosad banan gillar Ture men helst ska det vara med någon mer frukt. Försöker ändå vara lite återhållsam med banan då Tures mage blir så trög. Kompenserar då med katrinplommon eller kiwi, men det är inte alltid det hjälper..

När Ture ser mormor blir han jätteglad! Då brukar armar och ben gå som trumpinnar!
Gillar: Klossar, duplo, flaskor och allt tekniskt som mobiltelefoner, tangentbord, kamera m.m, att få se på TV, ta på mammas och pappas ansikte, alla lappar på kläder, nallar och leksaker och så gillar han att ta morfars eller mammas glasögon och halsband!

12/2-10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s