Skulle ni ge ert barn det här att äta?


Först och främst, hej! Jag, Daniel, kommer under min pappaledighet att blogga lite här. Inläggen kommer väl främst att handla om livet som pappaledig tillsammans med Ture. Vi får väl se hur det artar sig.

Nu till fråga ovan. Vi ger Ture burkmat ibland, ganska regelbundet sedan i påskas av olika anledningar. Vi försöker hålla oss till ekologiskt så långt det bara går.  I dag när jag skulle servera och ”mata” Ture med aftonens måltid fick det att vända sig i magen på mig. Fy sjutton vad klägget både såg äckligt ut och luktade avskyvärt. Efter ett par hulkningar fick jag bita ihop. Av någon anledning gillar Ture dessa burkar. Idag serverades Semper ekologisk & närproducerad – Potatis med lax och ärtor. Började mata Ture med eländet och funderade faktiskt på att slänga den illaluktade sörjan och öppna en ny burk med köttfärssås eller dylikt. Men Ture åt så han fick bestämma.

Satt och funderade hur fasen maten kunde lukta så vedervärdigt…tänk att komma in på en fiskrestaurang där odören som möter dig är lukten av skämd fisk. Tror inte att det konceptet skulle fungera. Sedan till utseendet. Visst barnmat ser oftast inte inte så aptitlig ut men innehållet i denna burk såg ut som en uppkastning.

Efter att ha spolat ur resterna i tallriken när Ture inte ville ha mer återfanns detta i slasken efter att ”såsen” runnit ned i avloppet. Det ser inte riktigt ut som något som man verkligen vill ge sina barn.

Nu till innehållet. Huvudingrediensen är vatten…medan laxinnehållet stannar vid 8%. Man kan ju utläsa på ingredienslistan på baksidan av burken hur stor andel respektive ingrediens har i förhållande till de övriga. De är listade i storleksordning. Och vatten kommer först. Sedan potatis tätt följt av skummjölk. På fjärde plats kommer laxen. Jaha Ture ikväll serverar vi vatten med…

Nåväl. Jag beslutade mig för att inte ge Ture denna mat igen. Hädan efter får det bli efter devisen att endast ge Ture den mat som jag själv skulle kunna tänka mig att äta oavsett om det sker via burk eller hemlagat. Dessutom har jag ambitionen att försöka ge Ture så mycket hemlagat som möjligt. Det finns egentligen inga ursäkter att ge han denna, förmodligen helt ok näringsmässigt, industriprocessade föda. På med förklädet och sätt fart bara. Jag kommer att återkomma med mina resultat här. På återseende! //Daniel

8 reaktioner på ”Skulle ni ge ert barn det här att äta?

 1. då säger vi bara lycka till matlagningen!
  Har en massa bra recept om du vill ha =)
  & du vet att man bara får efterrätt om man ätit upp ;=)
  Molly har sett att Ture fuskar…eller så är det hans mamma..hhihihi..

 2. Men att ni inte börjar ge han det som ni äter. Ni behöver ju inte göra särskild mat till honom längre. När dom är runt året så kan man börja med den ”vanliga” maten så att säga.

  • Jag svarar även om D bloggat!! Ja Maggan har ju en hel pärm med bra recept!

   Jessica, vi försöker ge han vår mat, men du vet det är det där med bitar..

   Och den senaste tiden är det bara jag som tappat energin. Det bästa är när vi äter en maträtt som tex spagetti med köttfärssås för då äter han samma, vi mixar bara den lite!

   Fiskgratäng står nog på menyn någon kväll denna vecka och det är också bra mat.

   Men jag talar nog för oss båda när jag skriver att vi är lite trötta på att det ska vara så svårt med bitar..
   Kram på er

 3. Maggs -> Jag tar gärna del av ett gäng populära recept.

  Jessica -> Ja snart är det dags för Ture att få vår mat. Vi får väl mixa den om inte annat. 🙂

 4. Tänkte inte på det där med bitarna. Och det är ju inte lätt om han klöker sig och håller på. Han lurar er inte då? Tänkte att barn är ju rätt smarta och lata, så han kanske inte orkar tugga för att han inte behöver. Det är säkert inte så, men bara en tanke som slog mig.

  • Vet inte om han latar sig, tror inte det.
   Däremot tror jag han har problem med tekniken.. Han känner att det är en bit och antingen spottar han ut biten eller så sväljer han den hel och då klöker han sig..
   Men vi fårfortsätta att öva! 🙂

 5. Funkar om jag scannar in dem å skickar dem eller?

  Jag gör fortfarande portioner å har i frysen till molly. Tycker det är ganska gött att ha hemma fastän hon kan äta våran mat nu. För ibland kanske man tar en macka till sig själv å då är det bara att ta upp å värma nåt till henne.
  Eller om man skall iväg är det också skönt att ta med en portion om man inte riktigt vet vad för mat som serveras osv..

  Tips kan ju vara att frysa ned färdigportioner till er båda två. Är du ute å grejjar eller vad som, så är det väldigt skönt att ha nåt att bara ta upp utan att behöva tänka på matlagning på förmiddan.

  Testar att scanna sen!

  • Tack tack! Ser fram emot ett par scans! Ja det kan vara bra att ha i frysen då man inte alltid själv är sugen på lagad mat. I morgon ska jag ta tag i matlagningen. Börjar enkelt med kattfärssås med spagetti. Tures favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s