Upprörd…


Jag blir så arg.. Ska berätta en upprörande berättelse..
Den handlar om Falkenbergs kommun och jag vet att jag inte är ensam om att tycka att barnomsorgen i denna kommunen inte fungerar någonstans.. Jag menar alltså inte att barnomsorgen man får inte är bra, jag menar VÄGEN dit..

Vi satte upp Ture i kö när han var drygt tre månader, att han inte får plats här där vi bor kan jag köpa. Det byggs ett nytt dagis här och han kommer få plats där så snart det är klart (sägs det..).

Det jag är upprörd över är hur de löser det provisoriskt för oss fram tills dagiset här är klart.
För någon månad sedan pratade jag med kommunen angående provisoriskt och hon nämnde då Smedjans dagis, jag frågade då hur lokalerna var då det har stått en del i tidningen och jag har hört en massor om problem där och ville veta om allt är sant eller bara falska rykten.
Hon svarade mig att det har utretts och där har gjorts massa tester och de säger att det inte är något fel eller någon fara, hon avslutar meningen med orden: ”och det får vi lita på”.
Självklart sa jag, det litar jag också på om det är så det är sagt.

Tidigare i veckan fick vi hem papper om denna plats, efter mycket om och men skrev vi på och skickade tillbaka papperna med vissa justeringar i texten..
Dagen efter, alltså idag, läser jag en artikel i HN om dålig ventilation i lokalerna på Smedjan..

Stubinen inom mig har tänts....

De ord som hela tiden kommer tillbaka till mig från artikeln är: ”kan innebära risk människors hälsa.”
WHAT? Jag blir så upprörd och jag vet inte hur jag ska hantera detta… Jag blir helt mållös, jag får liksom inte fram några ord.. Jag är så arg rent ut sagt.
Enligt mig så ljög ju denna kommuntant för mig, detta verkar varit känt länge.. Vem vill sätta sitt barn på ett sådant dagis? INGEN!
Både D och jag hade astma som barn och inte för att vi på något sätt mindre vill sätta vårt barn där för det men det gör att jag tänker på det sjuukt mycket.
Seriöst jag kan inte släppa detta, jag kommer göra vad som helst i stort sett för att lösa detta på något annat sätt….
Det enda rätta är att kommunen ber om ursäkt och ger Ture en annan plats.
Det finns säker andra föräldrar som inte bryr sig så mycket om luften där inne och som tacksamt tar emot den dagisplatsen, men jag gör inte det. Jag blir bara förbannad…

Kan inte släppa att vi skrivit på papper där det står att vi ska sätta in vår son på en förskola där inomhusmiljön kan innebära risk människors hälsa.. Det är absurt, helt sjukt.

Läs hela HN:s artikel här

Och detta är liksom pricken över i:et. Det vi pratar om mest annars är att vi inte får plats på dagis, jag och många av mina vänner har fått vänta för länge på besked, i stort sett alla får provisoriskt och ingen jag vet är helt nöjd med hur det fungerar.. Det säger en del..
Sedan läser man om farlig miljö för barnen på det dagiset där vi blivit placerade, det är ta mig tusan helt jäkla absurt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s