I backspegeln


Saker man inte vill ångra.
För några år sedan lärde D mig något väldigt viktigt och avgörande i mitt liv. Önskar att fler kunde lära sig att tänka så, de ger livet lite mer gnista! Och alla behöver lite med gnista och kvalité! Det är några år sedan nu, innan Ture flyttade in i magen och D och jag bodde tillsammans i lägenheten i stan.
Det var tidigt på våren, fortfarande kallt men man kunde känna våren i luften. De var helg och jag var stresad över att de var så skitigt i lägenheten, tyckte vi skulle städa och få det rent, ville rensa överallt, och eftersom jag känner mig själv ganska bra kan jag tänka mig att jag ville vi skulle storhandla och putsa fönster också. Det var DÅ, ja det var verkligen DÅ som D fick mig att tänka till. Det han ville göra var att fånga dagen, ut och åka MC och vara ute i naturen. D fick mig att försöka se det ur ett annat perspektiv, det tog en stund men sedan kunde jag själv tänka och se och resonera. Städa eller åka ut och fånga dagen? Sitta på en stor sten på baksidan av en mack och äta en glass och sedan åka vidare på MC:n. Valet är plötsligt inte så svårt!

Och det är så jag försöker tänka så mycket jag bara kan, det är inte alltid så lätt men efter några års övning går det lättare och lättare.

Vad vill jag minnas om trettio år? Vad vill jag ha gjort om jag dör om en vecka? Dör jag lyckligare om det är rent under sängen eller om jag spenderat mycket tid med dem jag älskar? Tiden räcker inte till ALLT man kanke vill göra men den räcker nog till en hel del om man bara prioritrar rätt. Och när jag jobbar så ska inte all min lediga tid gå till att handla och städa – jag har hellre lite skit i hörnen och äter rester två dagar i rad för att få spendera mer tid med Ture, Daniel och andra som betyder mycket för mig.

Och vad vill jag se om trettio år när jag kikar i backspegeln? Välpolerade golv eller ett varmt hem med skrattfester, bus, kramar och kärlek!? För mig är valet enkelt och jag önskar att fler småbarnsföräldrar och andra kunde föröka tänka mer så, om inte
för sin egen skull så för barnens.

Kliniska rum, välfyllda kylskåp och rena fönster det får vi tid att fixa när vi blir äldre. När barnen inte bor hemma längre, då har vi tid att göra allt sådant. Och så fort som tiden går så är vi snart där!

Håll i hatten och fånga dagen!!

En reaktion på ”I backspegeln

  1. så rätt, har väldigt svårt att tänka så. Stressar allt för mycket för att hinna med ALLT!
    Mitt nyårslöfte: Att fånga dagen!

    Gott Nytt år på er och en liten födelsedagskram i förskott..(om jag nu på 12 timmar skulle glömma…mitt minne e ju som sagt begränsat nu förtiden ;=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s