Brittatårta


Så heter denna delikata tårta enligt mig, har alltid varit min favorit och den som bakade den bäst var mormor!

Lite dagen efter just idag så en bit slank ner redan på förmiddagen..

Ingredienser
8-10 bitar
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
2 dl strösocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 burk persikor

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, inte ända ut på pappret då den flyter ut en del.
Vispa sedan vitorna med hälften av sockret till ett fast skum, fuska inte, de ska vara ett FAST skum. Vispa ner resten av sockret.

Bred över marängen på smeten men inte ända ut i kanterna lämna 1-2 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret, lägg på grädden och sedan de skivade persikorna och sist på med andra tårtbottnen!

Persikor är min favorit men man kan ha vad som helst i stort sett. Skivad banan, jordgubbar, blåbär eller hallon! Man kan även ha mandel eller nötter i marängen och ja man kan i stort sett ändra på denna tårta hur mycket som helst. Och den har också en mängd olika namn.
Men det är så här jag föredrar den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s