Astrid Lindgrens värld!


Så jäkla bra! Perfekt, fantastiskt och underbart! Alla måste besöka detta fantastiska ställe. Jag har aldrig varit där tidigare och visste inte vad jag hade att förvänta mig men är väldigt positivt överraskad och det kommer DEFINITIVT bli en repris nästa år! Samma tid, samma sällskap! 🙂

Direkt när vi kom fram åkte regnkläderna på och de stora barnen + pappor gick in i världen medans de små och mammorna fixade i stugorna. Stugorna är i minsta laget enligt mig men det går ju an. Satte stolar för de nedre slafarna så kunde Alvar rulla runt i sängen.

På Pippis båt!
Pippiteater!
Chokladpengar i munnen när man ser på Pippi är bra grejer de! 🙂
Alvar var också med såklart!

Efter att vi bäddat i alla sängar och packat in allt så slöt vi upp med de övriga! Tyvärr var Ture trött efter att ha sovit på tok för lite så han var lite avvaktande och känslig. Men det var ändå en bra dag.

Första dagen regnade det en del till och från och hade det regnat hela vistelsen hade det varit surt men vi ”visste” att morgondagen lovade solsken så lite regn gjorde inget!
Bilresan gick bra. Vi begav oss i samlad trupp strax efter 08!

Alvar sträcker på benen!!

Svårt att få i Alvar någon mat så han var tokledsen vid ett tillfälle men vi stannade och Alvar fick amma, sedan gick de finfint igen! 🙂

På kvällen grillade vi mellan regnskurarna. Marinerad fläskfile med pastasallad. Supersmarrigt!

Nästa dag startades tidigt! För tidigt enligt Tures humör, han var lite surig och tvär på förmiddagen men vilan efter lunchen gjorde susen.

Inte alla som kissat ner sig hos Lotta på Bråkmakargatan!
Ture styr Pippsi sjörövarskepp!
Ett tjusigt amningsrum! Väldigt mysigt, där trivdes Alvar och jag.
Fina fiskar på Saltkråkan.

Saltkråkan var verkligen en upplevelse! Man åkte som i en bil runt och fick se och höra en kort berättelse om Saltkråkan. Verkligen höjdpunkten! Ture satt som ett ljus och var helt fascinerad och trots att det var BÄCKSVART och en annan var lite rädd sa han inte ett pip och verkade inte det minsta rädd! Alvar var också nöjd under bilturen!

Här står de allihopa!
De lyfte till och med på bordet! 🙂
Dag 2 serverades grillad ryggbiff!
P i Hellens bollero! Han gillade maten mycket!
Grillad ryggfiff med frans potatissallad! Så jäkla gott!
Ronjas place!
Vagn till Ture? Nej nej, han kan gött gå!
E så sjukt glad att Hellen nämnde vagn till Albert för annars hade vi ALDRIG tagit med vagn till han och det hade vi fått ångra.. Tures energinivå var liksom inte på topp hela tiden och han åkte mycket i vagnen! TACK och lov för sulkyn som farmor köpte när vi var i Stockholm sist.
Alvar fick lite fika hos Ronja! Ture och D utforskade hela rövarborgen och Ture kissade även på Ronjas golv! 🙂 Det var väl så det gjorde på den tiden..!?

Vi var på världen till stängning, de stängde 17. I slutet fick Ture pippi, Tommy och Annika-figurer. De lekte med dem HELA kvällen, Albert fick piraterna! Hade jätteskoj!

Grönsaksstavar är alltid lyxigt!

En kall men trevlig kväll!

Man tager vad man haver! Här hade de stora barnen en härlig afton!

Stugorna var upptagna. I vår låg Alvar och sov gott och i den andra sov Iris. Tyvärr blev Iris krassel under resans gång. Hon blev TOKFÖRKYLD men vi får väl vara glada att det inte var de stora barnen som var dåliga. Men de stora barnen nöjde sig med lite bilhäng!
Bullerbyn! Vi tog en sväng förbi den riktiga Bullerbym på vägen hem, ser verkligen ut som i filmerna men inte alls så stort som man trodde det skulle vara. Kanske för att man själv var barn när man såg de!?

Höjdpunkten på vägen hem! Skönt när båda barnen sover. Resan hem gick också bra, det var de sista 20 minuterna som Alvar var sur och skrek. Han var trött på att inte kunna röra sig som han brukar kunna. Mycket vagn och stol, så han ville verkligen röra sig. Så fort vi kom hem så ammade jag honom och sedan hade han lajbans skoj på golvet! 🙂

Detta var bästa resan på länge och jag längtar redan till nästa år! Det blir en repris!

Pippishuset!

I varje butik vi gick in i så fann Ture ALLTID pippishuset och lekte i de! Han har ALDRIG bett om något och inte denna gången heller men vi kunde inte låta bli! D köpte huset och P smugglade ut de från butiken utan att Ture märkte det. Han fick huset när vi kom hem till Gula Villan och blev sjukt glad! Jättefint hus är det! Han har ”bara” 3 figurer än så länge men man kan ju köpa mer saker. D har ”byggt” en säng och ett bord!

I väntan på att Ture ska vakna efter sin vila låg Alvar i gräset och upptäckte gräs! Han var superlycklilg!

Att åka innan högsäsongen drar igång är verkligen mitt tips. Vi åkte lördag till måndag och de var hur bra som helst. På söndagen bär vi hade vår heldag åkte typ hela campingen hem. Så vi hade de hur gött som helst, att de dessutom var strålande solsken den dagen gjorde ju inte jätteont!

2 reaktioner på ”Astrid Lindgrens värld!

  1. jag längtar tillbaka när jag ser alla härliga bilder. Det får definitivt bli en favorit i repris nästa år!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s