Sunshine


Då har Alvar också blivit krasslig, mitt krassel antar jag.
I måndags åkte jag hem tidigare från jobbet, sjuk. Statusen blev något sämre, seg, värk och hängig. Orkade ingenting. Febern gick varken upp eller ner, det var en morgon jag vaknade feberfri men den kom snart tillbaka.

20131108-091914.jpg
Bästa platsen på kvällarna. När D kommit hem från jobbet har han fått tända en brasa och där har jag sedan suttit.

Eftersom jag haft feber nyligen började jag fundera. Man har alltid fått höra att om barnens feber kommer tillbaka ska man vara uppmärksam, då kan det vara tecken på nåt.

Som person är jag som sådan att när jag och familjen mår bra är allt bra! Men så fort någon är dålig, allra helst jag själv då blir jag nojjig.. Så ringde VC och berättade, hon tyckte vi skulle kolla upp det, mest eftersom jag var tungandad. Fick svårt att ta djupa andetag så fort jag ansträngde mig, eller ansträngde mig var inte nödvändigt. Räckte att jag gick upp för en trappa.

Så dagarna har spenderats på soffan, HELA tiden. Aldrig legat så mycket i vuxen ålder. D har försökt att peppa mig och uppmuntrat mig att njuta och verkligen tyckt jag skulle unnat mig att se på serier och bara ligga ner under filten. Men det är ju OMÖJLIGT att ”njuta” av detta, ser tillbaka på min vecka som liggande och får liksom kalla kårar längs ryggraden.
Sjukt jobbigt att vara SJUK, att inte orka någonting. Så många timmar hemma ENSAM och tänk så mycket man skulle kunnat få gjort! Hela huset hade kunnat vara i TIPPTOPP efter så många dagar hemma i ensamhet! Men NOLL är gjort, såklart. Jag har ju inte varit bra. Men det är svårt att acceptera detta, att förstå att man inte orkar någonting. Den energi jag haft har lagts på familjen. Mamma har hjälpt till med barnen så det har varit skönt.

Idag är det fredag och jag är hemma, feberfri men så trött. Läkaren tyckte jag skulle vara hemma idag med vilket kändes bra, känns bra när någon av den ”sorten” rekommenderar en till att vila. Då känns det mer lagligt. Har världens bästa kollegor som styr skutan utan problem och idag skulle jag haft hand om en viss del då det bara skulle varit jag där men vet att de andra klarar detta utan större svårigheter. Spelar ju ingen roll att jag har dåligt samvete. Men man har ju det ändå..
Lämnade prover hos läkaren och hon skulle ringa om det var några konstigheter men ingen ringde så jag utgår från att jag är ”frisk”. Andningen lät bra och allt såg bra ut. Kändes skönt att kolla upp det så man liksom inte behöver oroa sig, jag är annars rätt bra på det..
Ångrade bara att jag inte bad henne ringa oavsett för man kommer ju på alla frågor i efterhand. En grej till exempel som jag undrar över är att hon sa att jag kanske fått tillbaka min astma som jag hade när jag var liten. När hon nämnde det svarade ja: ”jaha, kan den komma tillbaka” På det svarade hon ja, sedan pratade vi inte mer om det.
Nu har jag en del frågor om det. Men typiskt mig att inte finna mig då.

Igår hämtade jag barnen efter dagis och de talade om att Alvar varit lite hängig på eftermiddagen. De hade tagit febern men det hade han ingen men han var så himla hostig. Och jag håller med.. Som han hostade. Så det blev kureringsstart på honom.

20131108-091850.jpg
Trodde han hade feber och då får man glass! Tog sedan febern under tiden de åt glass och insåg att det inte fanns feber! Skönt!

Men idag är Alvar hemma med mig. Han hostade som en tok igår på eftermiddagen och kvällen men i natt har han sovit hur gott som helst. Vet i för sig inte om han hostat så mycket för jag har sovit som en sten. Men han väckte mig vid halv sju och var pigg och glad som en speleman!

Känns bra att han får en dag hemma i lugn och ro. Och lugn och ro kan jag lova då jag liksom inte orkar någonting.. Var ”tvungen” att slänga in en maskin tvätt innan då Alvar blöja hade läckt i natt men det var väl dagens ansträngning. D lämnade Ture på fsk och jobbar hemma.
Har vi tur blir det inget allvarligare än så här på Alvar..

Oroar mig för att barnen ska bli sjuka nu.. Att vabba nu skulle inte kännas speciellt uppmuntrande.

Måste bara påpeka vädret, helt FANTASTISKT väder idag. Strålande solsken! Men får jag önska väder när man ligger på soffan så önskar jag GRÅTT och REGN.. Kul va.. Men det går liksom mer i samma ton som mitt allmäntillstånd..

Alvar vill se på Pippi, så då får vi slåss om filten och mammi kan vila lite..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s