Hej!


Jojo, time flyger iväg. Snart är det första advent.. När tränaren sa på måndagens pass att det var 4 sådana pass kvar. För om 5 veckor är det måndagen innan julafton och då är ni väl hemma och julmyser.. WHAT!? Jul redan!? Trodde jag skulle smälla av.

Att det kan komma som en chock varje år..

D och jag är helt frälsta i serien Sons of Anarchy! Varje tillfälle som ges så ser vi på ett avsnitt eller tre.. Den är sååå bra och det är sååå spännande! Detta gör att varje kväll försvinner och det jag tänker att jag ska göra som beställa grejer inför jul, klappar och sådant blir aldrig av! Och jag kan ju inte skylla på något annat än mig, men serien lockar alltid sååå mycket.. Men får ta tag i det som ska beställas snart!

Idag jobbades det halvdag och på vägen hem busade jag och köpte varsin present till barnen. Ture har blivit så himla harmonisk de senaste dagarna och kanske är det bara tillfälligt men oavsett så är han så redig och hjälpsam mest hela tiden! Var länge sedan jag överraskade barnen med varsin leksak! Det var uppskattat!

Så väl hemma grejade jag i köket och barnen lekte och såg på film.

Idag fick man reda på högskoleprovets resultat. Jag får väl ändå säg att jag är nöjd. D blev mäkta imponerad så för mina avslutade mattekurser och provresultatet fick jag present! Jag ÄLSKAR att få presenter!

20131120-184816.jpg
Halsbandet! Ser ni så fint! Me soooo happy! 🙂
20131120-184829.jpg
Kul att Alvar ska få en doktorsväska av mormor och morfar i julklapp! För att leka doktor verkar barnen tycka är superkul att leka tillsammans.
20131120-184843.jpg
Leilas lakritsfudge.. Väldigt god och enkel att göra! Kan varmt rekommenderas.

Efter kvällsmaten idag åkte D och spelade tennis. Barnen och jag lekte lite med tågbanan men sedan ville de leka doktor. Gulligt att höra dem pyssla om varandra.

En annan vanligt förekommande lek här hemma just nu är att Alvar är katt och Ture tar väl hand om den, typ. Så fort Ture frågar om Alvar vill vara katt säger han JA och snabbt som attan ner på alla fyra och majuar, så kryper han runt och är katt! Kan hålla på hur länge som helst! 🙂

För övrigt är vi friska. Jag var sjuk 2 gånger på kort tid men efter det så står vi oss starka! Peppar peppar! Härligt! Jag har kommit in i ett surdegsstim och har både rågsur och vetesur klar, även gjort en vildjäst! Har bakat Martin Johanssons ”Stureby Levain” de 2 senaste gångerna. Och idag fick surisarna flytta in i kylskåpet. Kan pausa några dagar tänkte jag. Men ska snart göra en Levain på vildjäst, ska bara samla kraft först!

Efter att jag var sjuk, jag var så svag. Orkade ingenting och mådde skit. En kväll blev det väl bara för mycket, min kropp sa i från. Jag fick panik och visste inte vad jag skulle ta mig till. Nu i efterhand var det ju bara att inse, min kropp SKREK efter vila, både fysisk och psykisk men allt går ju i ett.

Efter det har jag verkligen försökt tänka mig för. Försöker ta det lugnt, att sätta mig med barnen ibland och liksom pausa. Aldrig gjort det av den anledningen förr, aldrig satt mig ner för min skull utan för att barnen vill eller för att jag vill vara med barnen såklart men aldrig för min egen ros skull eller hur man nu ska uttrycka sig.Och ända sedan jag började med detta, är 1½ vecka sedan så mår jag så mycket bättre, känner mig mer tillfreds. Det känns stort för mig att tänka på mig! Insett att jag inte gör det så ofta. Men ska försöka fortsätta tänka på mig själv för skillnaden är jättestor.

Idag har det väl varit ett undantag eller en miss i planeringen så att säga.. Tog mig vatten över huvudet idag men då kan man ju bara göra bättre nästa gång! Jag blir lite ivrig på onsdagar när jag är ledig halva dagen, vill så mycket.
Idag har jag bakat surdegsbröd, lagat mat det blev helstekt fläskfilé med rödvinssky och rotgrönsaker och grönsallad, barnen fick köttbullar som jag svängde ihop i sista sekund, barnen har badat och jag försökte även klippa Alvar lite, vi har lekt, jag har skällt lite och till och med tagit bort nya leksakerna som ”straff” en stund, jag har tvättat, dammsugit, torkat golvet i köket, hängt tvätt, plockat! Säkert mer grejer men inte som jag kommer på nu.

Klockan närmar sig halv åtta och barnen ska snart i säng. De läggs och sedan kommer D hem. Igår gjorde jag lite fruktsallad som var en uppskattad kvällsfika men idag tänker jag INTE anstränga mig. Man får ta vad man vill ha idag. D och jag är ”bra” på att äta på kvällen.. ajabaja.. Och även om jag i stort sett bara äter frukt på kvällen så vill jag inte äta på kvällen. Men vi äter kvällsmat så tidigt så man blir liksom hungrig/sugen.. D äter ibland yoghurt och det kan jag också tycka är ok men det som inte är okej är att man MÅSTE göra det. Att det går per automatik.. Skärpning..

Annars går själva viktminskningen bra. D fortsätter tappa och även jag. Vi har nog nästan gått ner 30 kilo tillsammans vilket är mer än vad våra barn väger tillsammans.. När man tänker på det så blir det så himla STORT tycker jag!

Nä nu tänker jag ta mina så troll och stoppa dem i sängen! Sedan lär jag STUPA i soffan! Ska göra en beställning i afton faktiskt, så kan man checka av något från den listan sedan!

Over and out!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s