På resande fot!


På onsdagens morgon var det alltså dags! Ture och jag skulle äntligen på semester.
Flyg från Halmstad till Bromma!

20140308-140938.jpg
Spänningen är total!

Vi fick gå på först och Ture fick välja plats på planet. Lyxigt!

20140308-141029.jpg
Resan gick jättefort. En timma var precis lagom. Han fick köpa fika och så hade jag packat ner en tidning som roade hela resan.
Väl på flygplatsen stod farmor och vinkade! Vilket härligt återseende! Blir helt varm när jag tänker på hur Ture reagerar när han ser farmor bakom glasväggen. Vilket spring han fick i benen och så glad han var! Härligt! Ture sprang runt i ankomsthallen som en tok. Mycket spring i benen. Vi väntade på väskan som kom fort och sedan letade vi upp farfar som väntade i bilen.
Där var återseendet lika varmt och milda makter vad det kändes häftigt att bara Ture och jag var där. Bara vi 2, flyga flygplan och träffa farmor och farfar! Konstig känsla men en väldigt bra känsla!

Vi åkte till Max och käkade hamburgare! Ture var som en studsboll! Ivrig och glad. Vi åt och pratade.

Sedan lämnade vi farfar på jobbet så han kunde jobba vidare. Vi andra for hem och installerade oss. Ture fick ett pennfack som vi köpt åt honom för länge sedan. Tänkte gett han det innan avresan men det blev aldrig av. Men gissa om det blev använt, han blev superglad och har använt det hela tiden på semestern!

20140308-142026.jpg
Mycket använd present.

Ture och farmor var tillfreds med att måla och prata så jag avlägsnade mig och läste i skolbok. Otroligt lyxigt!

På kvällen åt vi och hade mys! Ture skulle prompt sova på ”hans” rum och efter att farmor läst bok somnade han som en utslagen hjälte!

På torsdagen åkte vi tåg, farmor och Ture tog sig till Junibacken och jag åkte vidare tlll Linda i Hammarby Sjöstad.

20140308-142245.jpg
Noel var rätt nöjd i min famn!

En mysig och god lunch, promenad, chill, fick åka med på lägenhetsritningen och så hann jag även träffa Liam! En härlig dag!
Ture och farmor hade haft det kanon, ätit lunch och lekt. Ture som vaknade runt 06 den morgonen var lite sliten efter all lek och hade minsann somnat en kvart på tåget hem. Skönt!

På kvällen åt vi pizza och hade det trevligt!
Denna kvällen var det inte lika lätt att få Ture att somna, vid 21 när jag tänkte gå och lägga mig låg han i Daniels säng och tittade på mig och sa: ”jag är tusenmycket hongrig”
En clementin och en banan fick det bli i soffan bredvid farfar. Sedan kom han och lade sig bredvid mig och vi läste varsin tidning.

20140308-142627.jpg
Tre minuter efter att han visat mig lite grejer i tidningen somnade han som en sten.

20140308-142711.jpg

Fredagen startades tidigt av Ture. Han vaknade runt 06:30, han och farmor körde farfar till jobbet och jag försökte somna om men det var omöjligt.
Jag dras antagligen med en bihåleinflammation, så jag har sovit riktigt dåligt. Är öm i ansiktet och har huvudvärk emellanåt. Har behandlat mig sedan i måndags så jag hoppas det snart ska släpp.

När de kom hem efter att ha skjutsat farfar åt vi frukost och sedan åkte farmor och Ture till Sigtuna. Jag passade på att plugga.
Tänkte börjat på en ny uppgift men blev så jäkla förbannad då jag inte fattade någonting.. Så fruktansvärt frustrerande. Måste ha D:s hjälp.. Måste måste ha det!! Hör du det D? Jag är desperat. Hjäääääääääälp!

Sedan åt vi lunch tillsammans och eftermiddagen bestod av utelek för Ture och farmor. Jag tänkte läsa men kände mig så himla trött så jag somnade minsann i sängen.
Vaknade en stund senare och läste lite men det räknas knappt!

På kvällen åt vi fisksoppa! Mums!

20140308-143535.jpg
Magiskt!

Ture åt bara pasta.. Det är så synd att T är så superkräsen för alltså han går miste om så god mat hos farmor och farfar. Ratade till och med farfars köttbullar som jag tyckte var supergoda. Ture var trött och gnällig, åt bara pasta och sedan var det dags för dusch och fredagsmys.

20140308-143736.jpg
Lite pillade han i sig, ingen glass dock.

I fantasin har man en bild av att han ska bli överlycklig när han får en skål med glass, maränger och marshmallows. Men det blev han inte.. Surman!
Fick bli lite choklad och chips i soffan och en film istället så fick vi lite matro! Tackarrrrrr!

Ture somnade även denna afton i D:s säng och sov igenom kvällens strömavbrott. Vi såg på Let’s dance och plötsligt gick strömmen. Så vi gick och lade oss hela bunten!
Denna natt sov jag som en Gud! Underbart! Inte vaknat en enda gång av andnöd eller värk! Och Ture sov ända till 08. Härligt!
Gissar att Alvar har sjuk längtan efter oss då han inte ätit sedan vi åkte.. Typ.. Stackare. Han klagar på magont och ingen mat D erbjudit honom har passat.
På fredagen gick de till pizzerian, Alvar åt en salamibit.

20140308-144259.jpg
Hjärtesorg ger ju vem som helst dålig aptit.
20140308-144308.jpg
Colan gick ner.

På lördagen roade D och Alvar sig på lekland, D sa att det var första gången sedan vi åkte där Alvar var riktigt glad.

20140308-144417.jpg
Happy!
20140308-144429.jpg
🙂

När Ture och jag hade en station kvar att åka så kom Alvar och D gåendes på vårt tåg! 🙂 Happy överraskning!
Jag hade till och med kollat upp om de kunde åka och möta oss med tåg men utgick från att väntetiden skulle bli för lång för Alvar så jag sa inte ens något till D. Men han överraskade oss minsann. Härligt återseende!
Alvar såg mig och blev lite blyg men samtidigt såg jag hur lättad han blev. Såg i hans ögon att det var som en stor dröm gick i uppfyllelse, den kärleken! ❤️
Vi gosade och kramades, Ture klappade på Alvar och log finaste storebrorleendet, syskonkärleken sprudlade! ❤️💕❤️

D och Alvar hade förberett god mat till de vuxna. Medelhavsmat. Supergott!
Barnen fick makaroner och kokt korv. Alvar är inte då förtjust i makaroner men KORV är hans favorit! Och Ture gillar både korv och makaroner, ett hyfsat säkert kort då barnen GÄRNA fick äta. Ingen i familjen hade ätit något vidare denna dagen. Alvar jade ju inte ätit ”alls” sedan vi for. Och så mycket han åt på lördagens kväll hade han inte ätit under hela vår frånvaro. Kändes bra i hjärtat att se han äta.

Så nu är hela familjen samlad igen. Ordningen återställd! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s