Mersmak!


Va kul det var att skriva igår, får bli en repris idag. 🙂

Dagens enkla kvällsmatstips kommer här. Mina barn älskar amerikanska pannkakor och första gången jag gjorde det gissar jag att jag utgick från receptet. Men saker och ting har förändrats genom åren och idag är det väldigt sällan jag använder vetemjöl och socker i maten. Receptet har modifierats många gånger och idag tror jag att jag nådde det bästa resultatet EVER!

chiapannkakor
Lite grötig konsistens men fantastiskt resultat.

12 plättar
2 dl grovt eko rågmjöl
2 dl eko yoghurt/fil
4 bra fina goa ägg
½ dl chiafrön
½ tsk bikarbonat

Låt smeten svälla en stund, min stod nog i 1½ timma innan jag stekte dem. Smeten blev tjock och grötig då chiafrön sväller. Hur enkel som helst att steka och idag blev det som så att Anna och jag bytte lite barn så jag hade Ester och Ture till maten och båda åt som hästar. 🙂
Till pannkakorna serverades lönnsirap eller sylt samt spenat, gurka och morot. Och knäckebröd.

kvällsmat
Kom och ät!

Min dag idag har varit härlig. Vi sov till strax efter 07 vilket var amazing crazy najs, frukost och sedan cyklade vi till fsk. När jag kom hem plockade jag lite och sedan öppnades skolboken. Jag är ganska sliten till och från så när jag är hemma och studerar blir det ofta att jag vilar, idag satte jag klockan på 20 minuter och under den stunden sov jag kanske 10, helt underbart.
Vi träffade Anna utanför fsk så då bestämde vi att det kunde passa med lite lek! Superlänge sedan som Ester var hos oss så det var verkligen jätteskoj att hon följde med hem och Alvar fick åka med Elsa hem och leka, det är det bästa han vet så han var toklycklig han med!

Idag kom lite smått och gott fram ur gömmorna.
Idag kom lite smått och gott fram ur gömmorna.
tomten
Hej tomten!

På lördag är det dags för årets julbord, det kommer hållas hos oss och jag ser fram emot denna kväll väldigt väldigt mycket. På vår lilla lista står endast följande: julskinka, jansons, prinskorv, glögg, mandlar, russin och en godissort! Glidigt! En julklapp ska var och en också fixa vilket redan är avklarat för min del. Hur det gått för mannen är jag osäker på, tror han hoppades på att göra fynd i Huvudstaden men inte hört något så vi får väl se hur han annars löser detta.

D och jag har fixat lite i rummen på nedervåningen och det känns så himla bra. Trivs så himla bra. Kontoret är i ordning och det tack vare att D jobbar mycket hemma nu så nu sitter jag där och studerar vilket är väldigt skönt. Och vårt sovrum blev aldrig riktigt fixat efter att vi flyttade ner men nu är det hyfsat ordning där. Där är ett stort skåp som fortfarande används som avställningsyta men den vanan ska man väl kunna bli av med någon gång!

Övervåningen är nu barnens! Finns en del projekt att ta tag i där uppe men inget akut.

Passade dubbelt bra att D reser denna vecka då jag har nåt skit i kroppen, ont i halsen och det kliar KONSTANT i mina öron.. Bara väntar på att få feber men än så länge har den hållit sig borta. Och när D är borta finns det i stort sett bara ETT handikapp och det är att jag inte kan träna. Men som sagt, dessa dagar hade jag inte kunnat träna oavsett. Tur jag tog i ordentligt i måndags! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s