Måndag


En sliten Anneli framför barnens krasselkorg..
En sliten Anneli framför barnens krasselkorg..

Jag får nya rynkor varje dag känns det som. Mitt ansikte känns deformerat på nåt vis och när jag känner på mina ögon känns de gamla. Igår blev D risig och Ture var dunderförkyld. Ture och jag stannade hemma hela dagen igår medan Alvar och D åkte till Syran för att hämta hem stoltheten nedan.

Stolta barn som klädde granen, men givetvis ingick gnäll, bråk och skrik..
Stolta barn som klädde granen, men givetvis ingick gnäll, bråk och skrik..

Tur resultatet blev så himla bra. Det doftar så ljuvligt med gran och jag njuter väldigt mycket av att ha den här.

Känns som jag lagt på mig 10 kilo senaste tiden, att bara vara hemma och inte göra av med energi är sjukt jobbigt. Jag tappar aldrig aptiten heller.. Feber i 8 dagar låter inte aptiten rubbas.. Så att ligga på soffan i en vecka med samma aptit + lite det-är-synd-om-mig-gott och plötsligt känns byxorna för små. Jag vågar verkligen vägra vågen kan jag säg, vill inte veta..

Några lugna och ljuvliga minuter på crosstrainern.
Några lugna och ljuvliga minuter på crosstrainern.

När A och D var iväg igår passade jag på att röra på mig lite. Tog det väldigt lugnt. Ture satt på golvet och spelade på iPaden. Efter några minuter på crosstrainern kom lusten och suget efter träning tillbaka och det var så skönt. Men jag tog det väldigt väldigt lugnt, glad för det eftersom jag senare på kvällen fick ont i halsen och huvudvärk.. 😦

Idag mår jag bättre, känner mig mest sliten och trött. Alla har sovit gott i natt och vi startade dagen lugnt. Jag ligger efter med skolan och behöver läsa.. Men idag är Ture hemma med mig, han har ingen feber men är inte i dagisskick med den dunderförkylningen han har. Dessutom skulle han till doktorn i morse för att lämna blodprov, lika bra att ta en vilodag hemma. D lämnade Alvar på fsk så det finns möjlighet för mig att plugga vilket jag ska göra när T och jag ätit lunch.

Det var riktigt kämpigt för T att lämna blod, i över en timma var vi där. Alla mutor man kan tänka sig har vi provat och jag har pratat med Ture om det hela helgen. Jag förstod att han inte skulle gå med på det frivilligt så det krävdes tre personer för att få ut 4 provrör med blod. Men nu är det gjort och Ture var stolt efteråt, glass var han lovad så det köpte vi på en gång. Och när vi kom hem fick han välja ett spel på iPaden som han fick.

Min tappra kille.
Min tappra kille.

Klockan närmar sig fixa-lunch-tid. Håller alla tummar och tår nu att vi inte ska bli mer risiga.. Barnen hostar lite, hoppas inte det utvecklas till nåt mer. Ture som är megaförkyld har klarat sig från feber så jag tror han kan gå till fsk i morgon. Hade varit trevligt att jobba lite! 🙂 Ett tag sedan man gjorde det.. Igår när jag började hosta, fick ont i huvud och hals blev jag helt nervös och var säker på att jag skulle bli sjuk igen. Hade varit helt sjukt att ringa till jobbet efter 1½ vecka hemma och meddela att man ska vara hemma ytterligare, helt sjukt. Men än så länge går det bra och utsikterna för att arbeta ser bra ut! 🙂

Mina prover visade förresten att jag är frisk.. Det var väl influensan då och att jag blir sjuk i feber så ofta är ännu en gåta.

4 reaktioner på ”Måndag

 1. Hur kommer det sig att Ture lämnar blodprov? Är han allergisk el nåt? Hoppas verkligen inte det är nåt allvarligt.

  Skönt att du är frisk nu och att proverna inte visade nåt.
  Hoppas nu att ni inte åker på magsjukan som härjar på dagiset.
  Kram

  • Magsjukan kom in i huser igår, efterlängtad! NOOOOT! Bara att gilla läget.. Har stått varnande skyltar på fsk länge så vi har ju ändå klarat oss ett tag.
   Nej inget allvarligt med Ture (hoppas vi), en liten koll bara.
   Hur har en magsjukehöst varit?
   Kram

   • Fy tusan!! Hoppas nu att ni blir friska innan julafton iaf.

    Det går magsjuka på nattis med och har gjort i 2 veckor tror jag. Och pappa har varit hemma hela hösten så han har passat Ida och Viktor när jag jobbat. Har som tir är inte varit så många pass. Och nu är det bara 3 pass kvar sen är jag ledig och på juldagen åker dom ner till Stefan i 18 dagar.
    Jag hade magsjukan förra veckan. Va snabbt avklarat, 3 timmar sen va det över.

   • Vilken lyx med morfar-mys när mammi jobbet!
    Alvars var snabbt avklarat med, trodde vi.. Kräktes både i gårkväll och i morse..🙈
    A och jag brukar få, D och T har aldrig haft.. En tripp till sthlm är planerad så jag hoppas på tillftisknande innan julafton..
    Då blir det ett långt tag ifrån barnen, 18 dagar. Ta hand om dig! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s