Aptit?


Märkligt hur aptiten kan försvinn inland, jag har ALLTID aptit men värme, strand, ingen motion och ensam vuxen gör mig ibland lite aptitlöshet har jag märkt. Märkligt.

 

Gräsänkemat, macka, bröd och macka..
 
Har jag skrivit att Ture börjat skola? Jojo, igår! Stor kille nu. Han tyckte i för sig att han började i måndags då jag lämnade han själv på fritids för första gången! 🙂 

Jag upplever att Ture känner sig trygg, stor och börjar bli mer och mer självständig. Han tycker skola/fritids är jättekul och har spontant sagt utan att vi pratat om det att de har SÅ KUL på skolan/fritids. Värmer så i hjärtat. Är medveten om att hans goda självförtroende inte kommer hålla i sig i all evighet, det kommer säkert dippar men vi tar dem då. Just nu försöker vi peppa honom och hoppas denna positiva start kommer hålla i sig länge. En positiv grund inför skola och fritids känns underbart.

På väg till fritids i måndags.
 
Klockan är snart 18:30, grabbarna spelar tennis i backen och jag sitter ute och njuter av den fortfarande stekheta solen. 

Igår åkte vi till stranden vid 15:30, hela familjen och var kvar till 18. Jag smet lite tidigare och hade klart maten när de kom hem, hungriga som vargar. Och de åt som hästar av mina köttfärsbiffar med gräddsås och potatis. Ljuvlig stämning vid matbordet. Ture är så sjukt redo för skola/fritids och han glänser av lycka. Svårt att lägga en Ture på kvällen som inte kan sluta bubbla, om allt. Gulliga Ture, tänk så mycket det händer i huvudet. 

En annan positiv grej med nystart efter sommaren är att det finns goda chanser att bryta mönster man inte varit nöjd med. Som morgnar när jag är hemma. Äntligen får jag till det på mitt sätt som jag hoppas ska minimera konflikterna på morgonen. Barnen kan få se på tv eller ha iPad OM man ätit upp, tagit på sig, borstar sina tänder och är HELT klar inför avresa. Att locka Ture med lite tv eller iPad är väldigt effektivt, kanske inte det bästa men det handlar inte om många minuter och ger mindre konflikter. Hoppas det håller i sig.  

Köttfärsbiffar i gräddsås är inget åtminstone Ture skulle få för sig att äta innan. Men skolan suger musten ur honom så min dessertfruktsallad orkade ingen av dem att äta upp!☺️
 

Idag var Alvar och jag på mitt jobb och hälsade på. Mysigt och kul för Alvar då han längtat efter att få åka med länge. Han sa knappt nåt! Men han tyckte det var lajbans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s