Dammar


Barnen blir 8 och 6 år i år, vad händer med tiden? Jag började blogga innan T föddes men för 1½ år sedan tröttnade jag. Eller jag prioriterade väl annat gissar jag.

Med två barn, hus, sambo, studier och jobb så finns det inte mycket tid till övers för att hålla min dagbok uppdaterad. Men för några veckor sedan avslutade jag mina studier och tanken är inte att gå upp i arbetstid. Planen är att vara ledig 2 dagar i veckan, hur lyxigt är inte det!?

Fram tills nu har det varit lite extrajobb och annat som hänt de dagarna men idag är det första ”riktiga” lediga dagen, onsdagen den 1/3-17. Jag känner mig spänd och förväntansfull på vad detta ska ge mig. Den ständiga stressen som studier medför har jag sakta börjat släppa, det är 1 månad sedan jag sade upp mina studier och jag börjar landa i att inte vara student.
Vår morgon startade lugnt, D hade redan hunnit åka till jobbet men jag hade 2 glada grabbar i sängen som startade dagen med lek, det blev kojbygge i soffan, fotboll på övervåningen samt soffrivning och frukost innan vi cyklade till skolan och lämnade T.

Väl hemma igen chillar A och jag, jag dammar av bloggen, A får ha iPad, tvättmaskinen går och förutom den så är det tyst och skönt i huset. Natten var lite bökig så jag är trött, men vad gör väl det när dagen är fri?
Planen för dagen är chill, tvätt, plock och fixa kvällsmat till alla grabbar. Efter lunchen idag ska A till mormor och morfar, de hämtar också T i skolan för jag ska till osteopaten. Sedan är det dags att köra T till innebandyn innan jag åker på föräldramöte.

Läser ett av de sista inläggen jag publicerade och minns då min feber-tid.. Jag fick feber en gång i månaden, jag är glad över mina anteckningar som jag gjorde i vår väggalmanacka i köket. Efter en tid insåg jag att jag hade feber vid samma tidpunkt varje månad, vid ägglossning. Detta gjorde mig iskall och livrädd, jag kontaktade läkare och gynekolog och ville bli testad, undersökt och kollad på alla håll och kanter. Det var nåt som inte stämde. Men ingen hittade något fel!
Fast jag kände själv att det inte är okej att ha feber varje månad som jag blir så påverkad av, jag vet att kvinnor kan få förhöjd kroppstemperatur vid olika tillfällen i cykeln men jag blev dålig på riktigt. Allt från hängig till helt utslagen och till slut blev jag kallad till företagshälsovården för att jag hade så hög sjukfrånvaro från jobbet. Där hittade man inte heller något fel, trots otaliga provtagningar och långa samtal.
Jag tog ut min kopparspiral och vips försvann febern. Enligt de 2 gynekologer jag träffade skulle det inte vara spiralen som orsakade detta men jag vet och kände själv att det var så och när jag själv tänker på det känns det helt sjukt att han koppar i muttis.. Det kan ju inte vara helt riskfritt..? Oavsett så åkte den ut och jag blev frisk och livet kändes genast bra igen! 🙂 Saknar inte den tiden, jag tror jag tog ut spiralen i januari 2016, så drygt ett år har passerat och under den tiden har jag varit sjuk och hemma en gång från jobbet. Det känns lite mer normalt!

Nu är det dags att plocka lite tror jag minsann, bäst att ta tillfället i akt idag så är det gjort när städerskan kommer på fredag. Ljuvliga städfredag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s