Ny vecka


Sista avsnittet för säsongen.

Måndagen är här, ny vecka. Dagen startade med psykolog, en bra start på veckan. Allra helst nu när jag mår bättre, det är skönt att lufta lite. Och väldigt skönt att inte sitta där och gråta från sekund ett tills jag går därifrån. När jag mådde som sämst njöt jag inte direkt av samtalen, det var många jobbiga samtal men så värt det. Det tog mig ut på ”andra sidan”.
Visst är det konstigt, att jag trivs med att ha en tid att passa på morgonen. Då kommer jag iväg och jag mår bra av det. Men VARFÖR KAN JAG inte sova natten innan? Det känns som det blivit värre sedan jag blev sjukskriven.. Så fett minus på sömnkontot.

När jag kom hem landade jag i soffan med frukost nummer 2. Efter sådana här nätter och morgnar tappar jag aptiten och får tvinga mig att äta, men så fort jag var på väg hem och jag kände mig mer avslappning så blev jag superduperhungrig.

Idag kommer T hem direkt efter skolan, det känns så lyxigt att kunna ge han det när han själv vill komma hem tidigt. Igår kväll var T såå trött vilket resulterade i en konflikt på kvällen, men idag var den borta och T cyklade till skolan utan problem.
Ska på utvecklingssamtal med Alvar på fsk i em, känns konstigt att det är de sista samtalet. Jisses, hans tid på fsk närmar sig slutet.
Idag hoppas jag BM kontaktar mig angående blodprovet jag lämnade i torsdags angående kliet. Det kliar fortfarande under fötterna, mer under vänstern. Jag har en hel del kli på benen men det är nog inget av symptomen för den där levergrejen. Jag tror att mitt kli beror på värmen helt enkelt men skönt om hon bara kan ringa och bekräfta det.

I helgen delade T ut sina inbjudningar till sitt kalas, vi planerar att spela minigolf i stan och käka lunch på McDonalds. Sedan avslutar vi hemma hos T, hinner vi så kanske vi tar en glass men det finns risk att tiden är slut och då säger vi hej då istället.
Känns som ett perfekt upplägg för att vi ska mäkta med. Att ha ett kalas hemma med massa barn hade jag inte orkat. Men nu har T bjudit 4 kompisar och när man är 8 år och ska spela minigolf gissar jag att kidsen klarar sig rätt bra själva. Ser mycket fram emot den dagen! 🙂

Klockan har blivit tjugo över tio och jag funderar på upplägg av vila, mat och sysslor. Tror jag gör ett ryck i huset med tvätt, blir nog lagom med lunch sedan och vila på det.

Gravid vecka 37
Mina fingrar och tår är svullna. Höger hand somnar ofta och lätt, jag vaknar ofta med den sovandes men det somnar även på dagarna. Även mina fötter har lättare för att somna nu.
Det händer att det svartnar för ögonen och jag ser stjärnor när jag står upprätt efter att jag böjt mig ner. Sjukt obehagligt.
Min navel står ut.. Så äckligt. Normalt, jag vet men navlar är inte min favoritdel på kroppen.
Jag rapar så sjukt mycket när jag lagt mig, det känns som att de andra barnen gav mig halsbränna och denna bebis ger mig rapar. De bubblar liksom i halsen och mest när jag lagt mig för kvällen.
Längtar efter ett glas rödvin.
Börjar känna lite stress över att vi varken har babyskydd eller vagn till ärtan. Jag får släppa på mina krav, jag vill ju ha en Super Viking men ska börja kratta begagnatmarknaden lite mer och vidga mina vyer.
Generellt sover jag bra på nätterna. Senaste veckan har i för sig varit lite sömnfattig på nätterna, tråkigt när det blir så men det oroar mig inte det minsta. Fördelen med sjukskrivning är att det finns mycket tid för återhämtning och denna veckas agenda är i stort sett tom.
Sammandragningar och förvärkar är rätt glesa och få. De kanske kommer mer vilket jag hoppas på, jag läste ju att som omföderska kan man få så kraftiga att man tror att förlossningen är på gång. Det har jag inte känt en enda gång.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s