Bebbe


Tjohoooooooo, det är NÄRA nu och jag har börjat LÄNGTA! Idag är det dag tre då jag vaknar och känner mig HELT överkörd. Mina ögon är små och ansiktet svullet. Min överläpp har börjat prydas av munsår.. mindre kul dock. Men min kropp börjar verkligen ”ta för sig”, den säger att den behöver vila, avslappning och mat. Jag är hungrig hela tiden känns det som. Igår käkade vi pizza hos Linda & skalis. Väl hemma senare på kvällen kunde jag inte komma till ro och somna, insåg att jag var hungrig. En skål yoghurt i sängen satt fint.Foglossningen har också växlat upp, jag tänker att det beror på att kroppen har inte energi att hålla ihop ordentligt och vill mer och mer att jag ska chilla. Vilket inte alltid är så lätt. Igår efter en kväll borta då jag mest satt.. Då var foglossningen bättre, men på dagen när jag fixade och grejade var den hemsk.

Åh va kul det är att läsa om hur dagarna var innan de tidigare förlossningarna. Dagen innan Ture föddes har jag skrivit: ”Är fortfarande rätt svullen, känner mig som en vattenballong..”

”Min mage har ändrat form, jag ser min mage på ett sett som jag inte sett den tidigare”

”Utvilad men utan energi”

”Men då var energin som bortblåst och jag hade svinigt ont i skinkan, kunde knapp gå.. Ååå jag blev så arg och besviken på min kropp att jag nästan kokade.”

Precis som nu! 🙂 fast då blev jag frustrerad och kände mig uppgiven, jag förstår det. Nu känner jag mer att det min kropp signalerar ska jag försöka lyssna på. Det är inte alltid lätt men jag försöker! 

2 dagar innan Ture kom samlade jag på mig mycket vätska. Händer och fötter svullnade och jag fick ta av mig min ring. Denna gången har jag inte använt min ring sen typ dag 1 av graviditeten.. Jag har samlat mer vatten denna gång över lag men tycker ändå det är intressant att jag svullnade upp innan förlossning med T! Jag har svullnat nu med, mina fötter är ömma, morgonen är jobbig. Att gå den första kvarten är som att gå på kulor.. Jag drack tydligen mycket också UTAN att behöva gå på toa så mkt, och syran hade tydligen en väninna som hade varit med om de samma. Att hon druckit mycket och inte behövt kissa och timmarna senare födde hon barn, typ! Då för 8 år sedan när jag bloggade om det visste jag ju inte att T skulle komma 2 dagar senare och spekulerade (precis som nu) hela tiden! 

Ja eller nu spekulerar jag faktiskt inte så mkt/ofta, men jag tycker ju det är kul att gotta mig och spekulera ibland och bara längta och fundera. Som nu! Klockan är halv tio, D jobbar hemma, kidsen har iPad och jag ligger i A:s säng och bloggar, spelar Cross boss och läser om tiden innan T & A kom samtidigt som städerskorna tar hand om nedervåningen! Otroligt lyxigt!

I slutet av graviditeten med A står det inte så mkt om mig, mest om T. 

Med A läckte jag fostervatten i slutet och det gör jag nog nu med. I förrgår började jag misstänka det och igår kunde jag bekräfta det. Men det är några droppar så inget jag tänker att jag behöver ringa till förlossningen om, jag är inte orolig. Om läckaget tilltar får jag väl göra ny bedömning!

I morse vaknade jag en timma innan klockan skulle ringa, jag tänkte gå upp men låg kvar och plötsligt vaknade jag av alarmet! Crazy! Det är inte riktigt likt mig att somna om så. Sjukt skönt!

Så summa sumarum, idag mår jag som om jag är överkörd. Toktrött, mörbultad, väldigt ont i vänster skinka, lite tendens till huvudvärk och allmänt slö. Så om 1-2 dagar är det väl dags då? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s