Njutningsplan…?


Om vi fortsätter att vara friska i veckan ska jag använda dagarna till njutning på bästa sätt. Hur är ännu oklart men jag ska försöka göra en plan. Jag önskar jag kom in i bokläsarstämning men det går inte. Jag har verkligen försökt men suget väcks ej.. Poddar och radio är bra, det är njutning för mig men lämpar sig bäst om jag utför sysslor och det finns inte många sysslor jag klarar av just nu. Jag har svårt att bara sitta och lyssna, då hade en bok suttit fint. Och film/serier funkar en stund men jag brukar få ångest om jag bara glor på tv.. som magsjuk kan jag tillåta det en hel dag men nu har jag svårt för det. Det borde finnas nåt annat. Jag vet att jag ”borde” ta tag i fotografier. Men jag har verkligen ingen lust, en del är på datorn på T:s rum och en del någon annanstans som ingen verkar veta.. jag får ångest av bara tanken. Så jag tror inte det är nåt jag kommer njuta av.. Hade jag sluppit yxan i skinkan hade vanliga hushållssysslor passat bra, som för fram till en vecka sedan. Jag utförde inga stordåd men bara sånt som att bädda rent och plocka i ordning lite extra tex på övervåningen funkade ju, det kändes bra efteråt och även om jag var osmidigt så gick det. Nu är det fysiskt omöjligt, vissa saker kan jag säkert ta mig för men när jag inte klarar av ”hela” uppgiften blir jag mest uppgiven.. 

Idag har jag känt mig lite nedstämd och ledsen. Jag tror det beror på yxan i skinkan i kombo med att vi varit lediga hela familjen nu i flera dagar och det blir så tydligt att jag verkligen inte är den någon här är van vid att jag är.

Och jag startade dessutom dagen med att rensa i 2 köksskåp som länge irriterat mig. Det slutade med att de grejer som ska flytta ner till matkällaren stod på golvet och som D sedan ställde upp på köksbänken och där står de kvar. De står kvar där eftersom jag inte gjort plats i matkällaren ännu.. Det skulle jag gjort men jag vet inte hur jag tänkte, att ens komma in i matkällaren är en utmaning för mig och sen röja där inne..? Kocko! Så de får väl stå där på köksbänken och störa nu då..

Klockan är halv tolv och jag ska försöka sova nu. Hoppas det är ett skönt sömntåg som står på perrongen och väntar!

Planen för hur veckan ska avnjutas får jag slipa på märker jag.. Måndagen är i alla fall redan bokad med psykolog, Ica-handling och på EM kommer Hellen med barnen, perfekt!! Så den dagen kommer i alla fall gå undan, precis vad jag behöver! 

Sov gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s