Chillar


Det tar ett tag att landa! Att få sitt tredje barn är inte som att åka på en räkmack direkt 😉
Men det går bra här hos oss, det underlättar mycket att de stora barnen är så stora. Jag är inställd på att det kommer komma en tid då de är trötta på att jag måste amma och vara med Göte mest hela tiden men jag försöker ge de stora tid när det går.
Alvar ger man genom att bara lyssna och låta han babbla på, då mår han som en kung. Jag slänger in en och annan fråga men annars är det ganska härligt att höra han berätta, fantisera och bubbla. T ger man genom att föreslå några parti skitgubbe.

D:s födelsedag, ja jag får dåligt samvete även om D försäkrar mig om att jag inte ska ha det. Jag hade fixat noll inför den.. Så gissa min tacksamhet när min mor messade mig kvällen innan och frågade om de fick komma till oss med fika på em. Kändes så bra i hjärtat att han blev lite uppvaktad. De kom med bull/muffinsfat och tårta, och jag slängde ihop chokladkladdmuffins på fm då mina kids är lite fikakinkiga. #curling
Morgonen kunde gått åt pipsvängen.. Men jag räddade den! Det råkade vara så att Göte väckte mig 07, det är något sent att gå upp 07 här för barnen när de ska äta frukost innan skola/fsk. Jag insåg direkt att jag var tvungen att agera, jag och Göte sprang upp och väckte T som är VÄLDIGT mån om att en födelsedag ska firas på speciellt sätt. Han frågade vad han skulle ge för paket och när jag svarade att vi inte hade nåt ja då höll de på att braka åt skogen! Det slutade med att jag med en skrikande Göte på armen lade en flaska vin i en finpåse, bredde en macka, hällde upp en kopp kaffe och satte allt på en bricka. Sedan in och sjunga för D som låg och sov med A. Det är viktigt för T att man blir uppvaktad på morgonen. Helt rätt!

Dagarna ser likadana ut hos oss för mig och Göte, jag klarar inte av att ta in mer grejer än att göra det vi gör. Amma, vila, gosa, byta blöjor samt en och annan hushållssyssla som att hänga en maskin tvätt eller plocka i huset.
Mina föräldrar har varit här, samt Linda och Skalis och deras barn, de kom oanmälda och just när de kom passade det perfekt. Jag hade precis vaknat efter 2h vila och skulle amma. Hade jag vetat att de skulle komma hade jag förmodligen inte kunnat vila så det blev ju succé.

Jag är glad så länge jag kan prioritera vila. Och en dag gick jag och Göte ut på sightseeing och då var vi hos W samt min bror så de har ju fått se honom!
Dagarna brukar se ut som såhär, Göte ammas i stort sett hela morgonen och fm. Runt 10-11-tiden dunar han in på en 2-3 timmars vila. Sedan äter han och är vaken i 2-3h och sedan vilar han igen en stund och äter igen. Han brukar vila ett långpass till och vakna runt 19. Efter det har de sett lite olika ut, antingen äter han konstant typ till 23 eller som igår så åt han vid åtta och sedan sov han till 23.
Nätterna kan effektiviseras tycker jag.. Han äter 2-3 gånger och är vaken en del. Igår natt åt han vid 23 och sedan en gång till mellan 23 och 03, jag kollade inte på klockan. Och sedan var han vaken och åt mellan 03-05:15 han heltokig och åt och åt och åt och åt. Jag erbjöd han inte ersättning då jag kände mig ”pigg” och vill ju ha igång mölkproduktionen så han klarar sig bara på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s