Back to BB


Sist vi var där lämnade vi lokalerna bakom oss. Det var spänt, nervöst och pirrigt. Med Göte i babyskyddet begav vi oss hem för att starta de nya livet.

I lördags var vi tillbaka, de satt nya ansikten i matsalen med nya knyten i baljorna. I torsdags fick jag mjölkstockning, det vet jag nu. Sjukdomskänslan blev värre och på lördagen vaknade jag och mådde sämre, hade 39 graders feber och började känna mig orolig. För min stockning var enligt mig borta. Rodnaden hade försvunnit och knutan/svullnaden likaså.
Jag ringde bb-mottagningen och pratade med en underbar bm som gav mig massa tips och ville att jag skulle ringa tillbaka innan hon gick hem för dagen för att se hur de gått. Ett av tipsen var ”givetvis” att amma utan amningsnapp.. Men jag samlade mod och kände mig peppad inför detta och satte igång och det gick över förväntan. Göte är så duktigt. Jag värmde bröstet med vetevärmare, jag ammade i första hand och mest på de stockade bröstet.
Jag ringde tillbaka till bm strax innan 16, då hade min feber stigit och närmade sig 40 grader. Bm tyckte vi skulle åka in för att se så det inte är något annat. Jag hade liksom inga andra symptom men hon tyckte att febern borde gett vika vid detta laget eftersom bröstet kändes bra.

Sagt och gjort, mamma kom och passade stora barnen. D fick först lokalisera Alvar.. Han hittade honom till slut hos O:s farmor och farfar! 🙂 D, jag och Göte var tillbaka på BB vid 17-snåret, lämnade prover och väntade på provsvar. Runt 19 kunde vi checka ut igen. Proverna visade ett högre CRP, heter de så? Jag minns inte riktigt, men de menade att de kan släpa efter och det verkar som att det är stockningen som gjort det. Vi var hemma vid åtta och kunde lägga barnen och mor och far kunde åka hem. Jag skulle fortsätta ta både ipren och alvedon.

Igår ringde den fina bm mig igen och då fick jag order om att äta tabletter fram tills 18:00, då skulle jag ta sista för att sedan vara tablettfri och se om febern var borta på ”riktigt” eller inte. Var nervös o natt men blev glad när jag såg att jag var feberfri, likaså i morse! Det enda som är kvar är mina svettningar.. Hela sängen blir blöt när jag sover.. Men jag hoppas det ska lägga sig också. Det kommer ringa en ny bm till mig idag för uppföljning! Känns så bra att de har sån koll, älskar BB!

Idag är det jag och Göte hemma, D jobbar och de andra är på fsk och skola. I morgon startar verkligheten.. Skolavslutning för T så han är iväg en halvtimma själv på morgonen, sedan är vi lediga allihopa resten av den dagen och från onsdag är det jag och alla kids.. Kan erkänna att det känns lite SKRÄMMANDE!!! Hur ska de gå…?

Igår hände en sån där grej som man liksom fasar för. D skulle lägga i båten och frågade om A ville haka på. Han sa nej, vilket han ALLTID gör när vi frågar han saker. Vi är något trötta på det och orkar inte dalta med honom så D gick. När A efter en minut ångrar sig inser han att D har åkt och bryter ihop fullständigt. Jag satt och ammade när jag hör Alvar knäppa hjälmen för han skulle minsann cykla ner till hamnen.. Ja det fanns ju bara en sak att göra, lägga bort Göte och springa ut och tvinga in A, jag fick låsa dörren efter oss för han har oftast svårt att låsa upp den själv.. Men hur enkelt blir det sen när kanske både T och A går bananas samtidigt..? Ja vi märker väl det. Känns lite motigt nu bara.

Samtidigt ser jag fram emot lediga och lata dagar, är bara orolig att inte räcka till. Göte är trots allt 14 dagar i morgon.. Så vi känner inte varandra så bra än.. Och rutiner har vi inte heller..

Skönt chill!
Börjar bli mer och mer vaken nu, stora nyfikna ögon!
Igår på fm tog D storbarnen till skateparken, de avslutade med nån snurrgunga på vallarna och T var åksjuk när de kom hem. Han åt en korv med bröd och sedan stupade han i säng och sov i 1h.. Här tar han igen sig lite direkt efter hemkomst med Göte-gos!
Göte och jag är väldigt nöjd med hans babynest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s