Fotboja


Friheten jag vant mig vid som tvåbarnsmamma till en 5 och 7-åring är svår att vänja sig av med. Dagar när det spås regn till exempel tänker min nyblivna trebarnshjärna konstiga saker som tex att jag kan ta med nån på bio, men nåt skaver i hjärnan och så kommer jag på att jag har Göte! Eller att åka till badhuset.. Ja listan kan göras lång! Men snart har jag nog vant mig vid min lilla fotboja.
I takt med att jag vänjer mig vid de begränsade livet börjar jag samtidigt känna mig mer fri. Jag ser fram emot att göra saker när Göte är med. Det räcker med att gå på stan än så länge men för några veckor sedan hade jag ingen lust alls med det men nu känns det helt okej. Förra veckan var jag till och med själv på stan med alla barnen. Då kände jag mig lite som superwoman!
En annan ny tanke och längtan är att umgås med vänner på dagtid. Kvällarna är fortfarande lite si sådär, men en kaffe med en kompis eller så är något jag längtar mycket efter.

Götes magknip är borta, är så otroligt lättad över det. Nu har de nog gått 1,5 vecka utan skrikfest på grund av magknip, underbart. Jag vet nu att min överkonsumtion av bubbelvatten var det som gav Göte magknip. Så otroligt skönt att jag kom på det och att det var något som var enkelt att åtgärda! Rädslan för magknipslkvällar är fortfarande kvar men det börjar sakta suddas ut, det var så påfrestande och jag tror det värsta för mig var att man såklart inte vet hur länge de sitter i. 2 kvällar till eller 90 kvällar till..? Väldigt frustrerande för en sådan som mig som gärna har kontroll! 😉
Nu består kvällarna av att jag är en mänsklig napp. Han vill oftast att jag gåammar honom hela tiden, så fort jag sätter mig börjar han böka, låta och tillslut skrika.
Men i förrgår fick tipset av en kompis om en napp vi ännu inte testat och sedan igår har jag kämpat som aldrig förr, jag tror det börjar ge utdelning!
Att ha något som kan ge tröst som inte är mina bröst skulle kännas befriande. Att han kan somna utan att ammas till sömns skulle vara ljuvligt. Att söva han i vagnen funkar ibland men inte så ofta att jag känner att vem som helst kan ta och söva han, det slutar väldigt ofta med att jag får ta upp den skrikande Göten och amma honom till sömns i alla fall..

Så om G börjar ta napp och D kunde tagit han lite på kvällen med napp hade det känts lite friare. Bara att kunna gå och kissa eller lägga de stora barnen hade gjort att livet inte kändes lika begränsande.
Igår på kvällen hade han ingen napp men somnade vid bröstet tidigt och sov hela kvällen.. Det var en ny upplevelse! Jag vågade inte röra mig så D fick servera mig smörgås och vin, jag kände för att fira!
Idag har jag bara ammat när Göte velat äta. Alltså inget tuttande för att somna! Känns märkligt men väldigt väldigt skönt. Och jag inser att detta övandet med nappen ger utdelning MEN är ganska jobbigt, ja okej jag ska inte klaga nu! MEN att stå bredvid vagnen och med ena handen köra vagnen mot min fot för bra gung och andra handen hålla fast nappen är jobbigt. OKEJ, jag klagar lite men jag är ganska envis, tro mig. Så jag kommer fortsätta tills ryggen går av om det krävs.

Jag hade verkligen gett upp nappförsöken och kände att vi befann oss i en viss uppförsbacke. För att få G att kunna somna utan att amma hade det förmodligen krävts en del av D och jag tror inte vi hade löst de. Men nu känner jag att uppförsbacken börjar planas ut, kanske löser det sig med nya nappen!
Jag har inte heller slutat försöka stoppa in tummen.. Ja jag inser när jag skriver detta att jag är GANSKA om mig och kring mig om det där med att han ska ha nåt och suga på. Jag har alltid förespråkat de då det är en av punkterna på listan för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Men nu också då för att ha nåt mer att trösta med då mina bröst är de enda som gäller annars.​

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s