Sovande bebis & vab


Redan vab! De sa pang för T efter andra skoldagen och så kom febern. Han blev kanon förkyld på en gång. 
Det är ett lugn i min kropp, inget dåligt samvete för att vara hemma och vabba och inget pusslande hit och dit för att få ihop de. 

Sånt här och mycket annat får mig att fundera på vad det är vi håller på med. Inte bara D och jag utan många i vår generation i dagens samhälle. Att vi slår knut på oss för att hålla vår arbetsgivare nöjd. Det kostar, det kostar tid från våra barn. 

Jag är supernöjd över att vara hemma just nu! Om ett tag känner jag säkert annorlunda och vill börja jobba. 

Jag menar såklart inte att man inte ska jobba men jag anser mig själv blivit bättre på att inte pussla ihjäl mig när barnen är sjuka. Det jag behöver bli ännu bättre på är att inte få dåligt samvete. Ofta när jag vabbar är det en gnagande oro inom mig och har jag med mig jobbdatorn hem erbjuder jag mig allt som oftast att jobba lite hemma.. Nu känner jag ett luuugn, avslappnad och harmonisk! 

Och det är väldigt skönt att vaba för en 8-åring, eftersom han inte var helt under isen klarade han sig själv en timma när jag och Göte tog en promenad. T behöver bli påmind om att dricka och för att hans ögon inte ska bli helt fyrkantiga får jag dra igång lite samtal och låta huset för övrigt vara tyst. 
Nog om det, viktigast av allt: A har börjat i skolan! När han hade parkerat sin cykel på skolan idag sa jag att han har blivit så stor, en riktig skolkille. Han svarade: ”det är för att jag går i skolan nu”. Sant! 
Han älskar skolan säger han och en mer sprudlande kille får man leta efter. 

Både igår och idag har han hängt med kompis hem. De är ett gäng på 4 killar och de är såå bra kompisar. Alvar är så lycklig just nu! Det finns bara en nackdel, jag får inte min beskärda del av Alvargos! 

När jag var vid skolan idag och han sprang med sina vänner mot bilen ropade jag att jag ville ha en kram. Jag ville också se honom i ögonen och se så allt var bra. Han svarade: ”vi kan kramas ikväll”! 

Min stora stora lilla kille! Ja han är såååå redo för skola! Men det känns så i mitt hjärta, hur kunde han bli så stor så fort?!

G samlar sig nog inför tuffare tider. Tror det är moln på gång och han laddar på ordentligt med sömn! Han sover och sover, helt otroligt. Jag har ingen koll på klockan precis men idag har han sovit typ:
8:30-9:30, 11-12:30, 13-15, 16:15-17:15

Vet inte om fler känner så men det känns i mina bröst att nåt är på gång. Kanske suger han hårdare. De sticker liksom i bröstvårtorna.

Göte hittar NÄSTAN fingrarna, händerna åker in ibland men inte så att han är sugnöjd. Och innan idag fick han in höger tumme själv och de var nästan så att han sög till på den! Hoppas hoppas han kommer på tekniken snart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s