Nu ska det njutas..


Det tar ett tag gissar jag att komma in i detta nya, att de stora går i skolan och bara jag och Göte hemma. Första dagen kände jag ingen ro, bara stress. Inte stress för att få saker uträttat utan stress för de var inget lugn i mig. Mer en jakt! En jakt efter ett lugn som bara kom längre och längre bort ju mer jag jagade.

De började skolan en tisdag, torsdagen & fredagen var Ture sjuk. Jag vill såklart inte att han ska vara sjuk men de var rätt skönt att ha sällskap.. efter ett sommarlov med alla hemma så är jag van vid lite mer tempo. Det var mysigt med en uppgift liksom, att ta hand om honom och småprata lite.

Men självklart ska jag jobba för att komma ner i varv och bara njuta av dagarna! Det kommer säkert med tiden.

Alvar älskar skolan! Det är så skönt, klart de kommer att gå upp och ned men att få denna start (om det håller i sig) är så viktig och en enorm lättnad.
Ture tycker också om skolan och är redo för en höst med nya utmaningar.

Idag är det måndag. Jag har infört ett schema.. låter lite töntigt kanske men jag är nog en tönt. 
På dagens agenda står det: tvätta, promenera, Mamma mage-övning, dammsuga på övervåningen och göra köttbullar med sås.

Det jag får påminna mig om är att jag har HEELA dagen på mig, inte bara 8-13. De jag vill ha gjort innan de stora kommer hem är promenaden. Resten kan jag göra när som helst! Och det är en utmaning för mig att fatta och förändra de beteendet. Men jag jobbar på det!

Därför sitter jag nu i solen och tankar D-vitamin medan Göte sover. Skönt men hade jsg inte skrivit samtidigt hade jag haft svårt att sitta kvar. Dammsugaren ropar från övervåningen och jag vill bocka av mag-övningarna från listan..

Promenaden klarade vi av direkt efter vi lämnat de stora barnen. Göte skulle vila så det passade ju fint. Enda negativa var att jag bara hunnit äta halva min frukost men det smakade ljuvligt när vi kom hem. 
Innan Göte ”förstår” att han är trött och ska sova så skriker han en del, jag har sjukt ont av det. Och just nu är han i ett utvecklingsmoln, extra mycket oro och skrik. I alla fall så testade jag idag att dra ner suffletten så att han kunde njuta av omgivningarna! Det uppskattade han mycket, inget skrik och sedan lade han huvudet på sned och somnade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s