Tacksam


Jag ser tillbaka på mina tidigare föräldraledigheter som till och från tråkiga. När det var dags att börja jobba var jag redo för det. Nu är förvisso Göte bara 5 månader men jag trivs så bra med att gå hemma, jag njuter verkligen varje dag och känner mig väldigt tacksam.
Fram tills nu har jag bara gått och väntat på att de ska vända och att jag ska känna mig uttråkad och rastlös, men jag behöver inte vänta med för nu har jag kommit på det. Jag har kommit på vad det är för recept jag använder mig av som fungerar så bra.

Nyckeln för mig har varit att ha saker och ting planerat och jag har lärt mig att jag är inte en person som kan ta dagen som den kommer ALLA dagar. Under fem veckor hade vi spädbarnsmassage varje onsdag och då planerade jag veckan utifrån de. Nu är den slut och jag har lagt in lite andra aktiviteter några veckor framöver, det är så skönt. Denna vecka som gick hade jag inget planerat och någon sådan vecka går bra att ha men inte mer. Måndagen var en chilldag och tisdagen var på väg att bli en kopia av måndagen och de kändes inte helt bra men så plötsligt fick jag meddelande från en mamma här som bjöd in till playdate. Hur lyx! G sov just då så jag kastade mig in i duschen och innan klockan 10 var vi på plats. Det är så lyxigt att kunna rulla bort till nya bekantskaper med bebisar.
Det gjorde liksom hela veckan då T kom hem från skolan och hade magknip och senare kräktes han.. Så då var jag så glad att jag hade hittat på nåt som berikade! 🙂 Lite orolig förstås att vi hade kunnat smitta de andra små bebisarna om vi nu var magsjuka.. 😦
Jo jisses, magsjuka? Inte okej..
Men jag tror faktiskt inte det var de. D och jag började misstänka att T var förstoppad redan för någon vecka sedan. Han har haft det förut, att det blir ett stopp någonstans men att en del pressas ändå förbi vilket gör att de inte märks så tydligt.
När det hände för ett år sedan åkte vi till akuten då vi trodde det var blindtarmen. Men det var förstoppning, och förloppet denna gången var exakt de samma. Nackdelen är ju att de liknar magsjuka så man kan ju inte vara säker.
Magknip, kräk, kräk, bajs och sen bra. Matlust tillbaka och pigg och glad. Han var hemma dagen efter just in case men sedan var det skola igen.

Tillbaka till receptet, planera in saker varje vecka som berikar. Vi har en öppen förskola här som erbjuder så mkt mysiga aktiviteter. Rytmik, babycafe och temasnack. Jag har lagt in rytmiken i agendan nu varje vecka men det är ju nåt som får stryka på foten om det blir nåt annat eller om veckan blir full liksom, annars är planen att åka på det en del. Det är mysigt att sjunga och dansa med Göte! 🙂

Vi tre mammor här som lär känna varandra nu och som alla har pojkar födda i maj har en plan om att ses varannan vecka på lunch/fika/häng/promenad. Så mysigt, verkligen höjdpunkten! Att umgås med andra som har en bebis i samma ålder är så givande, vi chattar nästan varje dag om våra bebisar och jag får så mycket bra tips. De andra två är SÅÅÅ mycket yngre än mig och har koll på ALLT! Jag är ju en sån som gör som sist.. Och det är ju inte alltid de bästa, så jag är så tacksam för alla deras tips och att de delar med sig av allt de läser och så då jag inte har intresset denna gången. Jag minns att jag hade koll på bästa barnmatsmärket och vilken välling och vilka blöjor som var bäst med de andra barnen, nu bara tar jag de som står närmast..

Jag är sur på nuvarande regeringen som tog bort vårdnadsbidraget. Jag vill såååååå gärna vara hemma lääääääääänge med Göte och de andra barnen. Och vårdnadsbidraget hade kunnat göra de möjligt för mig. Då hade jag fått tre tusen i månaden mellan hans ettårsdag och treårsdag, fatta! 🙂 De hade varit guld. Vi utnyttjade de med Ture fram tills han var ett år och åtta månader.
Nu vet jag inte hur vi ska göra, som sagt så vill jag vara hemma länge. Men dagarna går åt, det går liksom inte att göra på annat sätt. Jag har inte ens kollat upp hur länge dagarna räcker om jag tar ut så många som vi gör nu. Jag erkänner att jag lever i en slags förnekelse men vet att det börjar bli dags att ta ett beslut och sedan meddela jobbet. De vill ju såklart veta! 🙂

De stora barnen nämner ibland att de vill gå på fritids vilket jag kan förstå. Nästan alla andra barn går på fritids så det är inte alls konstigt. Men jag märker ju på dem, allra helst T som gått på fritids innan hur bra han mår av att få komma hem klockan ett och bara skrota runt. Vi var väldigt nöjda med vårt fritids men det är klart att det tar energi från barnen att vara där.
Ture lär aldrig gå på fritids mer, jag tror han kommer känna sig för stor för det när jag väl börjar jobba och om jag inte jobbar supersena dagar rör det inte sig om så många timmar då han är själv. Och ibland kanske han kan cykla till mormor och morfar efter skolan, jag tror det kommer lösa sig.

Det är en ynnest att få vara hemma varje dag med Göte, att se han utvecklas och lära sig massa nya saker. Jag är fullt medveten om att det kommer perioder som utmanar extra och kanske tröttnar jag på hemmalivet då, vem vet? Men just nu njuter jag så mycket! Varje dag är en gåva och de låter klyschigt jag vet, men jag känner så. Och nej det är inte kul att tvätta och laga mat alltid men det är roligare nu än vad jag någonsin tidigare erfarit och det måste jag ju ta tillvara på. Tacksam! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s